عصر روز جمعه ۱۹ آبان ۱۳۹۱ مراسم گرامیداشت یاد و خاطره ی استاد «مرتضی ممیز» در سالن استاد ناصری – خانهی هنرمندان ایران، برگزار شد.
در این مراسم، علاوه بر تعداد کثیری از بزرگان فرهنگ و هنر ایران، بسیاری از شاگردان استاد ممیز و طراحان جوان گرافیک ایران، سفرا و اعضای فرهنگی و دیپلمات سفارتخانه های؛ برزیل، سوئیس، سوئد، اطریش، اروگوئه، بولیوی و جمهوری چک نیز حضور داشتند.امسال، بنیاد در شرف تأسیس «ممیز» و خانواده ی ایشان با همکاری تعدادی از شاگردان وفادار استاد، در هفتمین سالگرد گرامیداشت یاد او، توانسته اند برنامه های ارزشمندی را تدارک ببینند.
در این مراسم، ابتدا امراله فرهادی ضمن خوش آمدگویی و تشکر از حضور پرشور هرساله ی دوستداران استاد ممیز، پیام خانم افسانه ممیز را قرائت کرد.
پس از آن، انوشیروان ممیز به نمایندگی از طرف خانواده و بنیاد ممیز ضمن خیر مقدم و تشکر از همکاری خانه ی هنرمندان ایران، اداره ی کل امور هنرهای تجسمی و سفارتخانه های برزیل و سوئیس در ایران، برنامه های هفتمین سالگرد را به شرح زیر اعلام کرد:
– سخنرانی و نمایشگاه آثار «کیکو فارکاس» طراح هنرمند برزیلی در نگارخانه ی مرتضی ممیز – خانه ی هنرمندان ایران
– نمایشگاه آثار ۲ طراح گرافیک جوان سوئیسی؛ ایری اُپلاتک ویوناس فوگِلی در نگارخانه های پائیز و زمستان – خانه ی هنرمندان ایران
– رونمائی کتاب «روی جلدهای مرتضی ممیز» – طراحی روی جلد کتاب و نشریات
– رونمائی از سایت استاد ممیز به آدرس www.momayez.ir
– کارگاه یک روزه ی طراحی پوستر «کیکو فارکاس» با هنرجویان طراحی گرافیک مدرسه ی ویژه
آقای آنتونیو سالگادو (سفیر کشور برزیل) و خانم لیویا لوی آگوستی (سفیر کشور سوئیس) سخنرانان بعدی این مراسم بودند که ضمن تشکر و تقدیر از تلاشه ای بنیاد ممیز در زنده نگه داشتن یاد استاد، به ارزشهای روابط فرهنگی و هنری کشورهایشان با ایران تأکید کرده و مراسم امسال را نمونه ای شاخص و ارزشمند از این گونه همکاری ها قلمداد کردند.
دکتر مجید سرسنگی، مدیرعامل خانه ی هنرمندان ایران نیز در سخنان خود، با تقدیر از تلاش بنیاد و خانواده ی ممیز در زنده نگه داشتن یاد و خاطره ی استاد، ایشان را به حق «پدر گرافیک ایران» دانسته و یادآور شدند که پیام هنر همواره در تمام طول تاریخ و در همه ی جوامع جهان، پیام صلح و دوستی بوده و هست.
پس از این سخنرانیها، با نمایش فیلم کوتاهی از سایت استاد ممیز، ساعد مشکی از راه اندازی این سایت با طراحی و ساختاری بسیار ساده به یاری چند تن از طراحان گرافیک جوان خبر داده و کتاب «روی جلدهای مرتضی ممیز» (نشریات و کتاب) را رونمائی کردند.
در پایان این نشست، «کیکو فارکاس» طراح گرافیک مدعو از کشور برزیل با معرفی خود و نمایش تصاویری از آثارش، شیوه های مطالعه، جمع آوری و به کارگیری عناصر تصویری در خلق آثارش را برای حاضرین تشریح کرد.
گشایش گالری های؛ مرتضی ممیز، پائیز و زمستان با حضور میهمانان و علاقه مندان، پایان بخش این مراسم نکوداشت در پایان روز جمعه در خانه ی هنرمندان بود.
– پیام خانم افسانه ممیز به مناسبت این رویداد:
دلم خیال تو را رهنمای میداند جز این طریق ندانم خدای میداند
هفت سال است که «مرتضی ممیز» از میان ما رفته است. جای خالی او در عرصه ی هنر و گرافیک ایران، به عنوان پدر و معلّمی دلسوز در دل تک تک شما و ما، حس مشترکی است که هر ساله ما را دور هم جمع می کند.
این حس مشترک که قلب های ما را به هم پیوند میزند، همان پیامی است که «مرتضی ممیز» در بودنش به آن اصرار داشت؛ «گروهی فکر کردن و گروهی عمل کردن.»
نمونه ی کوچک آن هم همین است که هر سال در این هفت سال، برگزاری این مراسم را امکان پذیر کرده است. نیروی محرکه ی این جمع برگزارکننده، عشق و احترام به «مرتضی ممیز» است. هرکس گوشه ای از کار را به عهده می گیرد و صادقانه با مایه گذاشتن از وقت و امکانات شخصی، اجرای درست آن را امکان پذیر می سازد.
برای این که از گوشه ای از زحمات دوستان قدردانی کرده باشیم، تشکر می کنیم از:
آقایان ساعد مشکی، بهروز متین صفت، دکتر سمیع آذر، امراله فرهادی، فیروز شافعی و همچنین کامبیز شافعی که زحمات نمایشگاه دو طراح جوان سوئیسی را عهده دار بوده اند و اونیش امین الهی برای طراحی پوستر این رویداد.
از حمایت و همکاری آقایان دکتر سرسنگی مدیرعامل، حقیقت شناس مدیر نگارخانه ها، خلقی مدیر روابط عمومی و همه ی همکاران خوب خانه ی هنرمندان ایران سپاسگزاریم و نیز از آقای تن معاون محترم اداره ی کل امور هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران.
در پایان تشکر و سپاس ویژه ای داریم از سفیر محترم برزیل آقای «آنتونیو سالگادو» و سفیر محترم سوئیس در ایران خانم «لیویا لوی آگوستی» و بخش فرهنگی هر دو سفارت و نیز باقی دوستان و همکاران عزیز.
کاستی هایی اگر هست که حتماً هست، ما را ببخشید و در رفع آن یاری مان کنید.
از لطف و حضور همه ساله ی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.
افسانه ممیز
۱۹/۰۸/۹۱